2013. január 25., péntek

Törpe lajhármaki született Szegeden


 Hat héttel ezelőtt törpe lajhármaki született a Szegedi Vadasparkban. Az apróság egyelőre a Krumligombóc névre hallgat, és bemutatták őt a sajtónak. A kicsi születése igazi szenzáció. Lajhármakival Magyarországon csak Szegeden lehet találkozni, ráadásul 15 éve először született egészséges utód.
A kicsi nemét egyelőre nem tudták még megállapítani, ugyanis folyamatosan az anyján csüng. Malaga – az anyuka – vemhessége ráadásul titokban maradt a gondozók elől is, az állat ugyanis testesebb példány, és nem vették észre rajta a terhesség jeleit.

Születési utáni első négy hét igazán kritikus. Ugyanis egy korábbi szaporulat pár nappal a születés után elpusztult. Ám úgy tűnik, Krumpligombóc és Malaga is jól vannak, immár hat hete.

A kicsi egyelőre a Szegedi Vadasparkban marad, de később majd átkerül egy másik állatkertben. A beltenyésztés elkerülése érdekében a génállomány frissítése nagyon fontos, és ebben Krumpligombócnak nagy szerepe lehet, így Európa bármelyik országába, de akár az USÁba is átkerülhet majd.


Forrás: Szegedma.hu
Kapcsolódó bejegyzések: Ismerd meg 3. – Lajhármaki
Képek: Szegedma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése